În ultimele două zile, din cauza ploilor abundente, parcul industrial Tetarom III din Jucu, ocupat de compania finlandeză Nokia, risca să fie cuprins de apă din pricina unei porţiuni din malul râului Someş desprinsă în apropierea dumului care face legătura cu fabrica.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Radu Bica, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că malul a fost sprijinit cu piatră, astfel încât parcul industrial să nu fie inundat.

Reprezentanţii CJ, cei ai Apelor Române, precum şi şefii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) s-au mobilizat pentru a preîntâmpina alunecarea de teren pe un versant din zona Jucu, de pe o proprietate a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).

 “Este vorba despe un teren ce aparţine USAMV, situat undeva la jumătatea zonei dintre podul care trece prin comună şi terenul nostru, pe care a fost amenajată fabrica Nokia. De-a lungul timpului, USAMV a făcut îndiguiri pentru ca malul să ţină. Din pricina polilor însă, s-au tot rupt bucăţi de pământ, iar apa a început să curgă spre parcul industrial. Dacă nu am fi intervenit, acesta s-ar fi inundat complet”, a comentat Bica.

Regia CJ a descărcat pietriş pentru susţinerea malului, astfel încât pericolul inundaţiilor să fie înlăturat. “Pe viitor, e nevoie de un proiect serios pentru consolidarea malului Someşului, ca să nu mai întâmpinăm astfel de probleme. Mi s-a comunicat că cei de la Apele Române au un proiect de reabilitare a Someşului în zonă, dar spun că este extrem de costisitor şi că nu au fonduri pentru a-l implementa. Ar trebui găsită totuşi o soluţie. Urmează să analizăm ce se poate face. Am discutat şi cu subprefectul Vasile Cozma, care este şi cadru USAMV, şi sper că împreună vom găsi o soluţie”, a spus Bica.



Leave a Reply.