Administratia Strazilor din Bucuresti (ASB) a scos la licitatie 21 de strazi din Capitala care vor fi reabilitate, cu o valoare totala de 287 mil. lei (circa 68 mil. euro) fara TVA, in urmatorii doi ani, potrivit site-ului e-licitatie.ro.
Primul pachet, care va cuprinde 17 strazi - Pescarilor, Valea Lunga, Peris, Avrig, Laminorului, Aleea Padina, Bratarii, str. Cetatea de Balta, Grigore Cobalcescu, Padurea Pustnicu, Teisani, Maior Vasile Bacila, Dr. Bragadiru, Intr. Serelor, Garii de Nord si Rasaritului si Piata Garii de Nord - va avea o valoare de 196 mil. lei fara TVA. Contractul are un termen de finalizare de doi ani incepand de la data atribuirii. Companiile care vor participa la licitatie trebuie sa aiba o cifra de afaceri medie anuala de minimum 196 mil. lei (circa 46 mil. euro).
Al doilea pachet cuprinde proiectarea si reabilitarea strazilor Mircea Eliade, Bdul. Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle si Bdul. Prezan, precum si intocmirea unui studiu peisagistic, si va avea o valoare de 91,7 mil. lei fara TVA. Durata de executie este de 18 luni de la semnarea contractului. Pentru ambele pachete de strazi termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este de 22 decembrie, criteriul de departajare fiind pretul cel mai scazut.
Tot pe site-ul e-licitatie a fost anuntata de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) o licitatie pentru achizitionarea unui sistem informatic de gestionare a datelor despre mediu, valoarea estimata a contractului ridicandu-se la 70,8 mil. lei, fara TVA (19,2 mil. euro). Durata contractului va fi de 24 de luni.

sursa: zf.ro