Alpine SA, Balzolla Construcţii SRL, Isaff - Societatea de Semnalizări şi Automatizări Feroviare SA, Mari Vila Com SRL, Martin Rose Germania, Swietelsky Baugesellschaft Mbh şi Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti S.A sunt cele şapte societăţi care au propus oferte pentru reabilitarea liniei de tramvai. Ultima dintre ele nu va intra în cursa acestei licitaţii, având în vedere că nu şi-a achitat garanţia de participare, a declarat preşedintele Comisiei de licitaţie, viceprimarul Radu Moisin.

Contractul privind reabilitarea liniei de tramvai atât pe tronsonul Piaţa Gării - cartierul Mănăştur, cât şi pe tronsonul Piaţa Gării - Bd. Muncii a fost evaluat la 122 de milioane de lei plus TVA. La licitaţia privind atribuirea acestui contract au fost înscrise şapte societăţi, din care una a fost descalificată, pentru că nu a achitat garanţia de participare. Preşedintele Comisiei de licitaţie, viceprimarul Radu Moisin, a precizat că, fiind vorba de o licitaţie electronică, procedura de atribuire a contractului vizează mai multe etape. "În primul rând, avem obligaţia de a înregsitra societăţile ofertante. Apoi urmează etapa de evaluare a documenteleor de calificare şi a propunerii tehnice pentru acest proiect. Dacă societăţile trec de această fază, vor intra în etapa evaluării ofertelor financiare. Apoi ar urma să fie desemnată societatea câştigătoare. Va dura câteva săptămâni deoarece documentaţia este complexă", a apreciat Moisin.

În privinţa societăţilor rămase în cursa pentru acest contract, se cere o cifră medie de afaceri pentru anii 2007, 2008 şi 2009 de minimum o sută de milioane de lei sau echivalentul în euro. De asemenea, ele au obligaţia ca în ultimii cinci ani să fi derulat cel puţin trei contracte similare (execuţie linie de tramvai, cu valoarea cumulată de cel puţin o sută de milioane de lei fără TVA). Firmele au obligaţia să asigure următoarele dotări tehnice: staţie topo totală (minimum o bucată), excavator multifuncţional (minimum patru bucăţi), buldozer/greder dotat cu echipament laser (minimum două bucăţi), precum şi altele legate de dotări tehnice, dar şi să dispună de personal calificat. Contractul privind reabilitarea liniei de tramvai din municipiul Cluj-Napoca presupune 11,49 km de cale simplă tramvai modernizată, 630 mp suprafaţă carosabilă refăcută, 10.732 mp strat uzură refăcut, 12 peroane de refugiu şi 3.200 mp spaţiu verde amenajat. Trebuie amintit că finanţarea acestui contract este suportată din fonduri nerambursabile în valoare de peste 55 de milioane de lei, dintr-un total de peste 76 de milioane de lei. Lucrările pe cele două tronsoane vor începe concomitent, iar durata de execuţie este de 46 de luni.




Leave a Reply.