Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Radu Bica, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că societatea UTI Facility Management va afla mâine dacă obţine contractul de concesiune pentru construcţia hotelului şi a parkingului din incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

De asemenea, de licitaţia pentru edificarea noii piste de aterizare-decolare s-au arătat interesate peste 20 de societăţi, în condiţiile în care documentaţia de participare este disponibilă de abia de vineri.

Procesul de evaluare a ofertei firmei UTI Facility Management privind concesionarea terenului din incinta aeroportului în vederea ridicării unui hotel şi a unui parking a durat mai bine de trei săptămâni. Vicepreşedintele CJ, Radu Bica, a precizat că, deşi UTI a fost singura participantă la licitaţie, au existat mai multe aspecte care necesitau lămuriri.

 “Pe parcursul evaluării a fost nevoie să clarificăm o serie de documente ale UTI. Noi am solicitat informaţii suplimentare, ei au avut un timp legal pentru a ne răspunde şi aşa s-a ajuns, în sfârşit, la momentul în care vom fi în măsură să decidem dacă putem sau nu să atribuim acest contract”, a afirmat Bica. ZIUA de CLUJ informa zilele trecute despre o clauză pe care UTI ar fi cerut-o în contract, cu privire la plata redevenţei, motiv pentru care încheierea licitaţiei a fost amânată.

“Marţi decidem dacă atribuim sau nu acest contract. Depinde de dispoziţia societăţii UTI de a accepta condiţiile administraţiei judeţene, aşa cum au fost prevăzute în caietul de sarcini”, s-a rezumat  să declare Radu Bica. în cazul în care UTI are alte pretenţii, procedura de licitaţie va fi reluată.

Pe de altă parte, deşi documentaţia privind construcţia noii piste de 3.500 de metri e disponibilă la sediul aeroportului de abia de vineri, peste 20 de societăţi s-au arătat deja interesate de această investiţie.

“E un obiectiv extrem de important pentru noi, pe care ne dorim să-l construim prin credit furnizor, cu posibilitatea de a achita această lucrare în 12 ani. Chiar dacă anunţul de licitaţie a apărut mai devreme, documentaţia este disponibilă abia de vineri, de la ora 14:00. Totuşi, din informaţiile pe care le-am primit, au sunat reprezentanţi de la peste 20 de firme pentru a se interesa de această licitaţie. Sper să vină şi cu oferte, astfel încât în septembrie, când vom deschide procedura de atribuire a contractului, să avem doar oferte serioase”, a apreciat Bica. Pista de aterizare-decolare a aeroportului, cu o lungime de 3.500 de metri, se va construi pe etape, timp de patru ani, fiind evaluată la 120 de milioane de euro.



Leave a Reply.