Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va propune Guvernului sa cumpere aproximativ 3.500 de apartamente de pe piata imobiliara, unde sa-i mute pe cei care locuiesc in imobile cu risc seismic ridicat, transmite Agerpres.

Primarul general Sorin Oprescu a discutat, miercuri, la intalnirea lunara cu edilii de sector, despre identificarea de solutii pentru consolidarea cladirilor din Bucuresti aflate in pericol de prabusire in cazul unui cutremur.

Potrivit lui Oprescu, pentru consolidarea celor 301 blocuri aflate in aceasta situatie se impune in primul rand mutarea locatarilor, urmand a fi luata in calcul posibilitatea de finantare a locuintelor unde se vor muta acestia, dar si consolidarea cladirilor in cauza.

"Cladirile sunt gata construite, exista un fond imobiliar pe piata privata de aproximativ 10.000 de apartamente. Daca Guvernul crediteaza si garanteaza in acelasi timp, si la aceasta participatiune contribuie si Primaria Generala, atunci locatarii acestor cladiri vor putea fi mutati in noile locuinte", a declarat Oprescu, dupa intalnirea cu primarii de sector.

El a admis ca aceasta solutie este dificila, dar a spus ca a facut deja demersuri si a discutat cu primul-ministru Emil Boc, urmand ca zilele acestea sa discute si cu Ministerul Finantelor pentru a obtine finantarea.

"Noi credem ca aceasta este solutia. Necesarul la prima analiza este de aproximativ 3.500 de apartamente pentru mutarea acestor oameni", a spus Oprescu.

Primarul general a precizat ca daca se va continua in ceea ce priveste consolidarea acestor cladiri in ritmul actual, de zece imobile pe an, procesul de reabilitare si consolidare va cadea in derizoriu.

Sursa: |www.hotnews.ro|
10/24/2010 06:40:03 pm

A truth is better than a thousand gold pieces, warm WanLiHan frost, Can deliver a salute, A sweet greetings to my mind, Madly busy days take good care of yourself and LuBao a way from the grasslands, A greeting, bring me fragrant smell. From the north of blessing, let me feel the p recious friendship.

Reply



Leave a Reply.